Lisa Risby Föräldrar

Flitiga Lisa spelar i sin första VM-match. Lisa Risby, som vill bli orienterare och är 20 år, har inte tagit sig förbi första tävlingsomgången än. Hennes första match i världscupen var här.
Jag gillar att vara medveten och en tjurskalle, som är en varulv. Jag skriver bara in nästa så länge den här är tråkig.

Lisa Risby, som är nuvarande juniorvärldsmästare, säger de här sakerna om sig själv. Med guld- och silvermedaljerna hon vann på medeldistans vid VM i Tjeckien året innan, kan man med säkerhet säga att hon var en stark utmanare till junior-VM.

Lisa trodde hela året att hon skulle vinna en sådan satsning med lätthet. Jag hade aldrig använt JVM i Slovakien före 2012, vilket var synd. Jag ville ha revansch, så jag fick det, och det var fantastiskt.

Hon springer för Faluklubben OK Kre, och Lisa är aktuell som senior från och med den här säsongen. Hon är redo att gå med ett gäng vinnarskallar. Björn och Marie Risby är föräldrar först. Maries CV inkluderar en fjärdeplats vid OS i Salt Lake City. Lisa brydde sig inte ett dugg.

Orientering är väldigt roligt, men det har ingenting att göra med vad jag gör. Folk pratar om hur viktigt det är att kombinera fysiska, mentala och tekniska färdigheter för att bli framgångsrik. Du kommer att kunna leda dig själv och tyst falla till marken på bara tre minuter. Hon säger att det är väldigt roligt.

Efter ett snabbt stopp i Göteborg beger hon sig tillbaka till familjens gård i Finngardet, nära Falun. Under de senaste decennierna har många tusen mil sprungits i terrängen, vilket lagt grunden för en orienteringskarriär som går upp och upp.

När hon inte kunde gå efter en varm vinter och fick ta en paus sa hon några hårda saker om kommande tävlingar i Italien. Den här veckan spelar hon för första gången i världscupen som mittfältare i norska Kongsberg. Hon har inte hört något om det i nyheterna än.

Nej, jag kan inte. Jag har precis börjat, så jag kan inte sätta någon press på mig själv. Jag har hållit på med det här länge och kan lätt gå upp i 35:e klass om jag vill. Men det betyder inte att hon kommer att bli en hit när hon börjar. Berättaren säger: “Jag är den typen av person som försöker vinna varje lopp.” Kres Lisa Risby och starkaste Lisa Risby slogs om platserna i herrklassen.

Verwandter Beitrag